El bisbe Romà Casanova en la seva homilia al Santuari de la Gleva el passat 2 de març (Autor: Fran Pericas)

Aquesta és la nostra història

El passat dissabte 2 de març es va celebrar, a la Diòcesi de Vic, l'Eucaristia en commemoració dels 42 anys del reconeixement pontifici de la Fraternitat i els 19 anys de la mort de Don Giussani, amb la participació del bisbe Romà Casanova
Ferran Riera

La celebració dels 42 anys del reconeixement pontifici de la Fraternitat i els 19 anys de la mort de Don Giussani va tenir al Santuari de la Mare de Déu de la Gleva, a la mateixa missa Dominical de la parròquia. Fou presidida pel bisbe de la nostra Diòcesi, Monsenyor Romà Casanova.

A l'homilia, Mons. Casanova va concloure de la lectura de l'Evangeli del dia, que “nosaltres ens fem realment cristians si ens trobem amb Jesucrist, si ens trobem Jesús vivent entre nosaltres” i ho va vincular amb la figura de Don Giussani i el seu carisma. Va recordar breument com Giussani va començar a dedicar-se a l'educació i va fer, acompanyat pel Papa Benet XVI, un recorregut breu però significatiu sobre el pensament del fundador de Comunió i Alliberament que el va portar a manifestar la convicció que “de fet, la nostra història personal, descobrir qui som nosaltres, ho descobrim no mirant-nos a nosaltres mateixos, com en aquestes espiritualitats sense rostre, sense Déu, que ens tanquen en nosaltres mateixos; sinó que és veient com Déu ens estima, i com Déu és misericordiós amb nosaltres com descobrim qui som nosaltres. Jo soc l’amor que Déu posa en mi”, pot dir cadascú de nosaltres. "Jo soc la misericòrdia contínua que el Senyor exerceix en mi, que contínuament m’estima, m’aixeca, em guareix. Aquesta és la nostra història.”

En acabar la missa, uns 30 membres de la comunitat de CL a la Diòcesi de Vic es van trobar amb el Bisbe en un sopar en què es va poder testimoniar el camí recorregut i la fe trobada en aquests anys 13 anys de presència del moviment a la Diòcesi.