Oferir el camí al Senyor

Aquest Divendres Sant ha tingut lloc el tradicional Via Crucis organitzat per Comunió i Alliberament a Barcelona i presidit pel bisbe auxiliar de Barcelona, Monsenyor David Abadias
Laia Sallés

Presidit pel bisbe auxiliar David Abadias, i amb una participació de més de 250 persones, el Via Crucis de Divendres Sant de CL a Barcelona va iniciar-se a la capella del Cottolengo del Pare Alegre i va finalitzar al Turó de les 3 creus del Parc Güell. Va ser un gest de gran bellesa en què, acompanyant les lectures de l’Evangeli, a més de les meditacions del senyor Bisbe, hi havia els cants del cor de Comunió i Alliberament i textos de Péguy i de Don Luigi Giussani.

En les paraules d’introducció a l’acte, el responsable de Comunió i Alliberament a Catalunya, Ferran Riera, va recordar als assistents que el Via Crucis és una oportunitat per oferir “aquest camí al Senyor, tot demanant-li que Ell aculli aquest dolor que tenim i vivim, que de vegades no ens deixa respirar i que tantes vegades ens ofusca en la relació amb la realitat i, per tant, també amb Crist”.
Mons Abadias, en les diferents meditacions que va pronunciar als assistents en cada estació, va parar atenció en els signes d’esperança que, dins del camí de la Creu, ja prefiguren o avancen la victòria sobre la mort i va convidar a tothom a identificar-los a la pròpia vida. En aquesta línia, el Bisbe auxiliar també va dirigir cap a cadascun dels assistents les diferents preguntes que apareixen en els relats evangèlics de la passió de Crist.

En acabar, Cristina Puigjaner, responsable de Comunió i Alliberament a la Diòcesi de Barcelona, va emplaçar a tothom a trobar-nos a les diferents escoles de comunitat que hi ha a Catalunya, així com a fer costat i participar a les jornades culturals del Punt Barcelona que el moviment organitza enguany per al primer cap de setmana de juliol.