Cap al Meeting 2024 (Archivio Meeting)

CAP AL MEETING 2024. “SI NO PERSEGUIM L’ESSÈNCIA, QUÈ PERSEGUIM?”

El comunicat final de la 44a edició i el llançament de la propera, que se celebrarà a Rímini del 20 al 25 d’agost de 2024

“Aquest any el Meeting reitera la seva raó de ser fundacional: “Meeting per l’amistat entre els pobles”, com diu el seu nom complet. És necessari. Feu també que l’esperança i l’amistat corrin amb les vostres cames i es difonguin amb les vostres veus”. El president de la República Italiana, Sergio Mattarella, al·ludia així, en la seva visita a Rímini, al lema de la 44a edició del Meeting, “L’existència humana és una amistat inesgotable”.

“La visita del president Mattarella, que tot just ha acabat amb un gran aplaudiment ple de gratitud, el preciós missatge del Sant Pare al començament del Meeting i el valuós encontre amb el president de la Conferència Episcopal Italiana, el cardenal Matteo Zuppi, són per nosaltres un gran honor i una forta empenta en la nostra insistència en el diàleg, en la construcció d’amistats entre persones i entre cultures, i en la recerca de vies cap a la pau”, comenta Bernhard Scholz, president del Meeting. Agraïm haver pogut dialogar durant aquest Meeting sobre els molts reptes que estem cridats a afrontar des de la perspectiva d’aquesta “amistat inesgotable” que el Papa ha qualificat com una qüestió “audaç”, ja que va clarament contracorrent en un temps marcat per l’individualisme i la indiferència, que genera solitud i nombroses maneres de descartament”.

La 44a edició del Meeting ha registrat una afluència de públic que ha superat fins i tot les xifres pre-pandèmia. L’ampliació de la superfície, que ha passat de 105 a 120.000 metres quadrats, cent encontres amb gairebé 400 ponents italians i internacionals, 15 exposicions i 17 espectacles, la zona juvenil amb centenars d’actes i l’àrea esportiva han superat les 800.000 visites, com sempre gràcies al suport de 3.000 voluntaris, més de la meitat dels quals menors de 30 anys, i la col·laboració de 140 empreses associades i institucions.

Durant el Meeting s’han tractat temes decisius com l’educació de les generacions joves, el diàleg interreligiós, la transició ecològica, la digitalització i la intel·ligència artificial, el desenvolupament econòmic sostenible i els fonaments culturals de la democràcia. Han sigut molts els testimonis de persones que han creat llocs d’esperança en situacions de guerra, de pobresa o de malestar social. “És una autèntica promesa que tantes exposicions, encontres i espectacles hagin tingut als joves com a protagonistes”, destaca el president Scholz.

La 45a edició del Meeting per l’amistat entre els pobles tindrà lloc del 20 al 25 d’agost de 2024 a la Fira de Rímini, amb un lema pres de la novel·la El passatger, de l’escriptor americà Cormac McCarthy, traspassat recentment,

Si no perseguim l’essència, què perseguim?