Homes treballats per Déu

La projecció del documental sobre Marcos Pou Gallo s’estrena a Barcelona. Un testimoni de fe viva avui!
Albert Escuder

El dissabte 14 de gener del 2023 es va estrenar a Barcelona El sí de Marcos, una documental que narra la història de Marcos Pou Gallo a través dels testimonis de familiars i amics propers. Els cinemes Verdi van acollir tres-centes persones que mogudes per la curiositat, s'impacientaven per saber més d'aquest jove que va tocar en vida moltes persones i, encara ara, continua transformant cors. Va morir en un accident de trànsit el febrer del 2015. Just acabava d'ingressar al Seminari conciliar de Barcelona.

Amb gairebé mitja hora de durada, el documental se centra en com la vida de Marcos es va convertir en un gran testimoni de la presència concreta i real de Jesucrist en la història i camí de centenars de persones a través de l'amistat. En paraules d'un assistent a l'estrena, «el documental ha estat un moment de reclam del Senyor per als espectadors. En tots hi havia un agraïment profund per l'acte, perquè Marcos, ara en vídeo, ha suposat un nou reclam a viure el present, a preferir només Crist».

Aquesta iniciativa s’ha dut a terme conjuntament amb una nova impressió i edició revisada del llibre de Marcos, Mi historia, a càrrec de «Asociación de amigos de Marcos Pou» i compta amb un pròleg del bisbe Auxiliar de Barcelona, Mons. Javier Vilanova. Diu: «són molts els joves amb qui he compartit el testimoni de Marcos que ara tens a les teves mans. (…) Em commou el resultat. Quant de bé ha fet a moltíssims joves aquesta lectura! (…). Descobriràs al llibre quin va ser el secret de Marcos: senzillament, es va deixar treballar per Déu».
Sí, aquest text ajuda a aprofundir en la vida de Marcos, però no només això, sinó que també està resultant ser una gran eina per mostrar com la seva vida va canviar gràcies a la relació amb Crist, convertint-se en un testimoni d'una vida humana i bella que interessa i ajuda tothom qui la llegeix.

En Mi historia, Marcos ens ha deixat reflexions com ara: «Ara entenc el quid de la qüestió. No està tant a lluitar contra la realitat tot cercant que funcioni com jo vull, sinó en jutjar què desitjo jo, per poder contemplar amb sorpresa com el Senyor, amb molta creativitat, ho duu a terme». O «Senyor, m'ho has donat tot, tot, disposa de mi com vulguis, perquè he descobert que amb tu tot es compleix, que quan et confio alguna cosa, la portes a terme».
Un regal i un testimoni per a la nostra ciutat i perl món sencer!