CESAL. CONSTRUINT PONTS AMB UCRAÏNA

Comença la campanya Manos a la Obra de CESAL. Un grup d’amics de Barcelona es posa en marxa en sentir la notícia per col·laborar amb els refugiats que fugen de la guerra

Enguany també ens hem pres seriosament la campanya Mans a l'Obra que proposa Cesal per recaptar fons. Per a nosaltres, l'obra de Cesal coincideix amb la mirada que Giussani ens ha ensenyat a tenir sobre l'home. La campanya, en aquesta ocasió, estava destinada a ajudar persones que estan fugint de la guerra a Ucraïna mitjançant el suport a les iniciatives en marxa als centres d'acollida a Moldàvia, Romania, Kíev i en altres localitats a l'oest del país per atendre també les necessitats dels migrants interns.
Ens hem mobilitzat pensant que calia dur a terme un gest gran, que permetés recaptar fons i que alhora expressés el desig de bellesa que cada persona té i que troba la seva realització en la trobada cristiana. Gràcies a la relació d'amistat amb alguns artistes de la coral del Teatre Liceu de Barcelona que, de seguida han donat la seva disponibilitat, hem organitzat un concert benèfic que va tenir lloc el 4 de novembre a la parròquia de la Mare de Déu de Betlem de Barcelona.
Gràcies a molts amics vam vendre entrades aprofitant qualsevol ocasió: familiars, companys de feina, amics, persones que hem conegut al llarg del temps, a les parròquies. Ho hem viscut com un gest missioner, obert a tothom, per portar al món l'experiència cristiana que hem trobat.
La vetllada va començar amb una presentació per part de Pablo Llano, President de Cesal, i de Carlos Toda, responsable per a Catalunya, sobre què és Cesal, quina és la seva història i quines iniciatives que desenvolupa a tot el món. Una presentació necessària en aquest cas, ja que moltes de les 420 persones presents al concert era la primera vegada que sentien a parlar de Cesal. La proposta dels cantants va ser ben variada, amb peces de música lírica que s'han alternat amb peces de gòspel i música clàssica tradicional.
Les mostres d’agraïment dels assistents van ser innombrables i en algun cas inesperades. Tots van marxar tocats per la bellesa que acabaven d’experimentar, per la qualitat dels artistes i la seva disponibilitat, agraïts alhora d'haver pogut participar en l'obra del Cesal. Hem volgut fer nostres les paraules del Sant Pare: «porteu al cor el do preciós del vostre carisma (...), perquè pot fer "florir" encara moltes vides» perquè «arribi a noves persones i nous ambients».
Andrea, Barcelona