(Foto: Roberto Masi/Fraternità di CL)

Dicasteri. El Papa a CL: «Ajudeu-me en la profecia per la pau»

Des del web del Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida, la crònica de l'audiència i les paraules del Prefecte, Cardenal Kevin Farrell, a la Diaconia de la Fraternitat

La plaça de Sant Pere plena de gent, fins i tot part de la Via della Conciliazione: és la impactant imatge del poble de Comunió i Alliberament, que es va aplegar a Roma el passat 15 d'octubre per celebrar el centenari del naixement del pare fundador, Mn. Luigi Giussani, i escoltar les paraules paternals del papa Francesc. El Papa es va dirigir als presents amb l'actitud de qui vol veure créixer els seus fills perquè expressin el millor de si mateixos, en aquest cas el millor del carisma que Mn. Giussani va deixar com a llegat.

Un home carismàtic, un educador, un fill de l'Església: Mn. Giussani. A través d'aquests tres aspectes de la persona del fundador, el papa Francesc va pronunciar el seu discurs, dens i ple de referències a la història de CL –afegint també notes personals– i al carisma del moviment. Un moviment «del qual l'Església, i jo mateix –va dir el papa Francesc– i jo mateix, esperem més, molt més».
«Encara queda molt per descobrir» en el carisma de Mn. Giussani, segons el Sant Pare; i la tasca de CL serà arribar a noves persones, nous entorns, serà «parlar al món d'avui, que ha canviat força des de l'inici del vostre moviment».

Les paraules finals del Papa van sonar com una petició d'ajuda, més que no pas una invitació: «voldria demanar-vos ajuda concreta per avui, per aquest temps. Us convido a acompanyar-me en la profecia de la pau – Crist, Senyor de la pau!», en un món «cada cop més violent i bèl·lic».

Tot esperant el Papa, el matí es va omplir de pregàries i cançons, i també de la veu del mateix Mn. Giussani gràcies a alguns vídeos històrics. Un cop dalt de l’escalinata, després d'un llarg recorregut per la plaça amb el "papamòbil", el president Davide Prosperi va rebre el Sant Pare, el va saludar en nom de tots els assistents i va presentar-li les experiències de Rose i Hassina, testimonis de com el foc de l'Esperit Sant transmès pe Mn. Giussani segueix fort i viu disset anys després del seu traspàs. «Un signe de la vitalitat d’això que Giussani ha generat amb el seu sí total a Crist», va dir Prosperi.

A la tarda, va tenir lloc un moment important tant per a CL com per al Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida: la Diaconia Central, l'òrgan de govern internacional de la Fraternitat de Comunió i Alliberament, va reunir-se amb el Prefecte, el cardenal Kevin Farrell, la subsecretària Linda Ghisoni, i alguns funcionaris del Dicasteri. Va ser una trobada informal per compartir i fer un intercanvi d'impressions sobre el que s’havia esdevingut durant el matí. El Prefecte expressar la seva invitació a tots els presents a les estances del Palazzo della Rovere a estrènyer, cada vegada més, els llaços d'amistat i de comunió autèntica entre el moviment i el Dicasteri que, com va expressar el subsecretari, desitja ser considerat la llar de tots els moviments eclesials.

Llegeix l’article al web del Dicasteri