MISERICÒRDIA, VIA DEL CRISTIANISME

En un hospital de campanya, el primer és atendre els ferits. Crònica de la presentació a Madrid de l'últim llibre de Massimo Borghesi en una taula rodona amb l'autor i Mons. Luis Argüello, moderat pel periodista José Luis Restán
Juan Carlos Hernández

La Fundació Pablo VI va acollir el passat 19 de maig a Madrid un diàleg sobre el llibre El desafío Francisco. Del neoconservadurismo al hospital de campaña amb Mons. Luis Argüello, secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, i el filòsof Massimo Borghesi, autor del llibre.

És un llibre dens, amb alçada intel·lectual, i que suscita moltes qüestions enmig d'un núvol tòxic de tòpics i de caricatures sobre el Papa, com va afirmar el periodista José Luis Restán, moderador de la taula rodona. Per al director editorial de COPE aquest llibre afronta moltes de les incomprensions sobre Francesc i és una ajuda per entendre quina és l'aportació i l'empremta d'aquest papat a la vida de l'Església.

Segons el filòsof Massimo Borghesi, autor del llibre, després de l'11-S va néixer un moviment polític als Estats Units i a Europa on una part del catolicisme va prendre la idea d'un Occident cristià enfrontat a l'islam, des d'una perspectiva maniquea i en la que es va identificar el cristianisme amb Occident. Aquesta ideologia ha esdevingut hegemònica en nom de la defensa dels valors cristians d'occident. Però, si el cristianisme esdevé occidental, ja no és universal. Troba així raó de ser en dos enemics: l'islam i el relativisme del món postmodern. La presència cristiana s'esgota en la lluita contra l'avortament, l'eutanàsia i el matrimoni gai. Per a aquest món liberal, catòlic i occidental, el Papa Francesc és un adversari, un enemic d'occident.

Segueix llegint l’article fent clic aquí