«POSEU EL COR EN TOT EL QUE FEU»

Crònica de la presentació a Madrid del llibre del mes de maig, "Todo lo he hecho para ser feliz. Enzo Picinini, historia de un cirujano insólito"
Immaculada Navas

«Novetats?». Així començava moltes vegades el dia de treball dels amics i els companys de feina d'Enzo Piccinini, cirurgià italià de la regió d'Emília-Romanya (Itàlia) que va viure a finals del segle XX. La seva passió i la seva manera de viure no va deixar indiferent aquells que el van conèixer, en especial amb qui treballava i que encara parlen del “mètode d’Enzo”.

El 21 d'abril del 2022 es van reunir a la sala d’actes de l'Escola Superior d'Enginyers de Mines de Madrid una taula rodona per presentar el llibre de Marco Bardazzi sobre la vida d'Enzo, Todo lo he hecho para ser feliz. Enzo Picinini, historia de un cirujano insólito, publicat per Ediciones Encuentro. Però, què era tan insòlit en la vida d’Enzo? Intentarem descobrir-ho una mica a través dels ponents de la trobada.

Abans de res, Marco Bardazzi, periodista i escriptor italià, va explicar com havia anat un per un parlant amb els amics i col·laboradors d'Enzo, aquells que havien estat testimonis de la seva vida. Va descobrir una persona que havia trobat un pare en Mn. Luigi Giussani, gràcies al qual va entendre que no ens fem a nosaltres mateixos, sinó que cal tenir algú a qui mirar. La figura de Mn. Giussani va marcar fortament la personalitat i trajectòria d'Enzo, fins al punt d'identificar-lo el més important dels seus mestres, més, fins i tot, que el mestre cirurgià al qual inicialment va seguir i admirar.

Llegeix la crònica fent clic aquí