Juan Pablo II con Luigi Giussani

GIUSSANI, O L'OBEDIÈNCIA LLIURE I CREATIVA A PERE

La segona edició del congrés dedicat a Luigi Giussani ofereix un retrat exhaustiu de la seva persona i la seva obra, posant el focus en la seva vigorosa consciència de pertànyer a la comunió eclesial
Ignacio Santa María

La sala d'actes de la Universidad San Pablo-CEU va acollir del 31 de març al 2 d'abril les II Jornades Internacionals d'Estudi sobre Luigi Giussani, inaugurades pel cardenal arquebisbe de Madrid, Mons. Carlos Osoro, i organitzades per Ediciones Encuentro, l'Associació Catòlica de Propagandistes (ACdP) i l'associació Universitas, coincidint amb el centenari del naixement del fundador de CL, per il·lustrar la relació de Mn. Giussani amb els papes sant Pau VI, sant Joan Pau II, Benet XVI i Francesc.

La fisioterapeuta de Giussani en els seus darrers 10 anys de vida, Jone Echarri, el va definir com «un home encisat per la trobada amb Crist i la pertinença a Ell, factors que s'havien convertit en el motiu continu de la seva existència». Ella va acompanyar de forma quotidiana Giussani en l'etapa més dura de la seva vida: els anys en què la malaltia de Parkinson va anar deteriorant el seu cos, no pas la seva lúcida consciència ni el seu esperit, que van continuar dilatant-se.
«És en el moment de la malaltia i el patiment quan més surt a la llum perquè hom viu», assenyala aquesta fisioterapeuta especialitzada en neurologia que va tractar primer l'inspirador de CL i més tard Joan Pau II d'aquesta mateixa patologia, que comporta símptomes com la lentitud i la malaptesa de moviments, la dificultat per mantenir l'equilibri, la rigidesa i el dolor. Echarri recordava prou bé el moment en què, després d'haver rebut la primera sessió de fisioteràpia i notar un alleugeriment dels símptomes de la seva malaltia, va exclamar: «Si hom experimenta un benefici tan gran quan és tocat per les mans d'una altra persona, com serà ser tocat per l'Ésser?».

Per seguir llegint fes clic aquí