«La vida de Mn. Giussani ha generat un riu d'història que continua i dona sempre nous fruits»

L’entrevista a Davide Prosperi publicada la revista Omnesmag en ocasió del centenari del naixement del fundador de Comunió i Alliberament

Com viu la família de Comunió i Alliberament aquest centenari?
Com una ocasió donada per Déu per agrair-li el gran do de la persona de Giussani i totes les gràcies d'intel·ligència i de cor que ha rebut. No és una mirada cap enrere, sinó cap endavant, perquè la vida de Mn. Giussani ha generat un riu d'història que continua i dona sempre nous fruits. Certament, com tot arbre, també els que creixen arran de terra de l'Església són podats per l'Esperit perquè puguin rejovenir contínuament i obrir-se a noves estacions de la història.
Enguany serà una oportunitat per aprofundir en l'ensenyament de Mn. Giussani i en el mètode de vida que va ensenyar i va aportar al món amb la seva pròpia existència.

Dates com aquesta són, per a les institucions de l'església, un moment per “tornar als seus orígens” i portar al present els carismes fundacionals. En aquest sentit, quins són els punts clau del carisma de Mn. Luigi Giussani que es volen impulsar en aquestes celebracions?
En primer lloc, la concepció original de la fe que ens va transmetre. La fe com a resposta de l'home a l'esdeveniment de la gràcia de Crist que arriba fins nosaltres i transforma la nostra existència des de dins. Ens arriba a través d'altres homes i dones que ens impacten i fascinen amb les seves vides lluminoses i prometedores.
En segon lloc, enguany serà també una ocasió per rellegir les nombroses obres que van brollar del cor de Mn. Giussani, totes elles pensades per ajudar l'home; totes significatives per a la nostra vida actual, perquè contenen una promesa de vida que no acaba i que ens uneix a altres homes els nostres germans en un camí cap a Déu.

Continua llegint l’article aquí