Papa Francesc (Foto: Catholic Press Photo)

EL PAPA: "NO ENS HEM D’ACOSTUMAR A LA GUERRA!"

Després de l'àngelus, Francesc torna a parlar de la invasió d'Ucraïna: «hem de convertir la indignació d'avui en el compromís de demà. Perquè, si sortim d'aquesta situació igual que abans d’haver-hi entrat, tots plegats en serem culpables d'alguna manera»
Papa Francesc

Benvolguts germans i germanes!

Ja fa més d'un mes que va començar la invasió d'Ucraïna, que va començar aquesta guerra cruel i sense sentit que, com qualsevol guerra, representa una derrota per a tothom, per a tots nosaltres. Cal repudiar la guerra, un lloc de mort on pares i mares enterren els seus fills, on els homes maten els seus germans sense haver-los ni vist, on els poderosos decideixen i els pobres moren.

La guerra no només destrueix el present, sinó també el futur d'una societat. He llegit que un de cada dos nens ha hagut de fugir del país, des de l'inici de l'atac a Ucraïna. Això vol dir destruir el futur, causar traumes dramàtics en els més petits i innocents d’entre nosaltres. Heus aquí la bestialitat de la guerra, un acte bàrbar i sacríleg!

La guerra no hauria de ser una cosa inevitable. Cal que no ens acostumem a la guerra! Ans al contrari, hem de convertir la indignació d'avui en el compromís de demà. Perquè, si sortim d'aquesta situació igual que abans d’haver-hi entrat, tots en serem culpables d'alguna manera. Davant del perill de l'autodestrucció, cal que la humanitat entengui que ha arribat el moment d'abolir la guerra, d'eliminar-la de la història humana abans que sigui ella la que elimini l'home de la història.

Prego perquè tots els líders polítics reflexionin sobre això, es comprometin amb aquest punt! I, mirant la turmentada Ucraïna, que entenguin que cada dia de guerra empitjora la situació per a tothom. Per això renovo la meva crida: prou! Que s’aturi! Que callin les armes! Que s’iniciïn seriosament acords de pau! Preguem de nou, sense defallir, a la Reina de la Pau, a qui li hem consagrat la humanitat, especialment Rússia i Ucraïna, amb una gran i intensa participació que us agraeixo a tots. Preguem plegats: Avemaria...

Continua la lectura a vatican.va