EL PERQUÈ DE L'ANUNCIACIÓ

Un grup d’amics prepara una adaptació teatral de l’obra de Paul Claudel com a gest de solidaritat amb el poble ucraïnès

El desig de representar L'anunciació a Maria de Paul Claudel va néixer ja durant el darrer Nadal quan, tornant d'un viatge amb avió, vaig començar a llegir aquest llibre i em va commoure molt com vivien els seus personatges. Em va sorprendre i acompanyar tant que, en arribar a casa, vaig proposar a una amiga que el llegís i li vaig dir que calia que el món sencer el conegués. Després, quan l'ONG CESAL va demanar creativitat a l’hora d’emprendre iniciatives per a la seva campanya “Mans a l'obra”, em va semblar una ocasió perfecta per proclamar-lo al món.

Tot responent a aquesta provocació, vam convidar diversos amics a participar en la campanya amb la lectura d'aquest llibre. I així va ser com vam començar a treballar el text plegats. Vam adonar-nos de seguida que, un text tan bell i dens calia treballar-lo amb calma. Era tan corresponent a nosaltres el que llegíem, que ben aviat vam veure que necessitaríem més temps i que hauríem d’endarrerir la representació. Mentrestant, a Europa, es va desencadenar el drama de la invasió a Ucraïna per part de l'exèrcit rus, i els amics de CESAL van llançar una campanya d'emergència per a aquest país.

Davant del dolor que la guerra està generant, no podíem romandre indiferents i ens vam preguntar si teníem alguna cosa a dir davant de tant patiment. Així, amb la voluntat de ser protagonistes, vam proposar que els diners recaptats es destinessin específicament per a la campanya de CESAL a Ucraïna i, finalment, la representació tindrà lloc a Madrid el 26 de març a les 20:15 hores, a la parròquia Santa Maria la Blanca del barri de Monte Carmelo (carrer Monasterio de Oseira, 25).
Ana, Madrid