En una casa derruïda a causa de les bombes, prop de Kíiv (Matthew Hatcher/ZUMA Press/Ansa)

EL PAPA: «QUE EL SENYOR DE LA VIDA ENS ALLIBERI DE LA MORT DE LA GUERRA»

Novament, al final de l'Audiència general del dimecres, Francesc ha fet una crida a posar fi a les hostilitats a Ucraïna: «Amb la guerra es perd tot. No hi ha victòria en una guerra: tot és derrota»
Papa Francesc

M'agradaria dedicar un minut a recordar les víctimes de la guerra. Les notícies dels desplaçats, de persones que fugen, de morts, de ferits, de tants soldats caiguts d’un bàndol i l'altre, són notícies de mort. Demanem al Senyor de la vida que ens alliberi d'aquesta mort de la guerra. Amb la guerra es perd tot, tot. No hi ha victòria en una guerra: tot és derrota. Que el Senyor ens enviï el seu Esperit per fer-nos entendre que la guerra és una derrota de la humanitat, per fer-nos entendre que cal posar fi a la guerra. Que l'Esperit del Senyor ens alliberi a tots d'aquesta necessitat d'autodestrucció que es manifesta en la guerra. Preguem també perquè els governants entenguin que comprar armes o fabricar-ne no és cap solució al problema. La solució consisteix a treballar plegats per la pau i, com diu la Bíblia, fer que les armes esdevinguin instruments per a la pau. Preguem tots junts a la Mare de Déu...

Llegeix l’audiència a la pàgina web de la Santa Seu