Pepe Rodelgo amb l'equip de futbol americà de l'escola St. Brendan, a Miami (EUA)

UN PARTIT SEMPRE EN JOC

La carrera militar, la mort d’un germà, el desig de lliurar la seva vida per un ideal. Pepe Rodelgo relata el descobriment d'aquell «punt irreductible» de la seva persona, que avui l’empeny a viure, fins i tot la malaltia (de Huellas de novembre)
Anna Leonardi

Un accident. Una topada en el desplaçament de casa a la feina. Així va ser com José Rodelgo-Bueno, simplement Pepe, director d'una escola de Miami, va descobrir als 51 anys que tenia càncer. Les proves, fetes a urgències de la clàssica fuetada cervical, van demostrar l’existència d’un tumor a l'abdomen. «Els metges em van dir que havia tingut sort. És un tipus de tumor sense símptomes i que hauria degenerat silenciosament. Em van proposar un tractament i vaig tenir clar que, a partir d'aleshores, començava una etapa diferent». És el 17 d'abril del 2019, una data que el Pepe té gravada, juntament amb altres tres moments fonamentals del seu camí, que van capgirar la seva vida i que per a ell sempre han coincidit amb una «crida dins d’una altra crida». Són situacions en què la vida s'ha tornat fràgil i l'han exposat a la gran alternativa entre «deixar-se aixafar pels cataclismes o bé trobar el punt irreductible que sosté la meva persona».

Segueix llegint aquest article