JULIÁN CARRÓN RENUNCIA A LA PRESIDÈNCIA DE LA FRATERNITAT DE COMUNIÓ I ALLIBERAMENT

La carta a la Fraternitat. Aquesta decisió, segons explica Carrón, és per «afavorir que el canvi de lideratge que ens demana el Sant Pare es produeixi amb la llibertat que aquest procés requereix»

El Decret General Les Associacions de fidels, que regula l'exercici del govern en les associacions internacionals de fidels, promulgat pel Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida i que va entrar en vigor l'11 de setembre de 2021, estableix que «Els mandats en l’òrgan central de govern a nivell internacional tinguin una durada màxima de cinc anys cadascun» (article 1) i que «Una mateixa persona pot ocupar un càrrec a l'òrgan central de govern a nivell internacional per un període màxim de deu anys» (art. 2).
El Dicasteri Vaticà també estableix que «les associacions que en el moment de l'entrada en vigor d'aquest Decret comptin amb membres que desenvolupen càrrecs en l'òrgan central de govern a nivell internacional que hagin superat els límits esmentats als articles 1 i 2, han d’organitzar noves eleccions en un màxim de vint-i-quatre mesos des de l'entrada en vigor d'aquest Decret» (article 4), és a dir, a tot estirar, abans de l'11 de setembre de 2023.
Després d'haver estat president de la Fraternitat de Comunió i Alliberament durant més de deu anys, el P. Julián Carrón ha decidit renunciar a aquest càrrec, per tal d’afavorir el procés de canvi requerit a les associacions internacionals de fidels reconegudes per la Santa Seu.

Aquesta és la carta amb la qual avui mateix Carrón comunica la decisió a tots els membres de la Fraternitat de Comunió i Alliberament:

Milà, 15 de novembre de 2021

Estimats amics,
En aquest moment tan delicat de la vida del moviment, he decidit presentar la meva dimissió com a president de la Fraternitat de Comunió i Alliberament, per tal d’afavorir que el canvi de lideratge al qual hem estat cridats pel Sant Pare — amb el Decret sobre l'exercici del govern en el si dels moviments — es dugui a terme amb la llibertat que aquest procés requereix.
Això farà que cadascú assumeixi personalment la responsabilitat del carisma.
Ha estat per a mi un honor exercir aquest servei durant els darrers anys. Un honor que m'omple d'humiliació per les meves limitacions i per si he faltat en meu deure a cap de vosaltres. Dono gràcies a Déu pel do de la companyia de què he gaudit, davant l'espectacle del vostre testimoni quotidià, del qual he après constantment i del qual vull seguir aprenent.
Us desitjo que viviu aquesta circumstància com una oportunitat per al creixement de la vostra autoconsciència eclesial, per seguir donant testimoni de la gràcia del carisma que l'Esperit Sant ha concedit a Don Giussani. Carisma que fa de Crist una presència real, persuasiva i determinant, que ens ha corprès i arrossegat en un flux de vida nova, per a nosaltres i per al món sencer.

Sempre vostre
Julián Carrón