LUIGI GIUSSANI. VERS EL CENTENARI

Aquest 2022 se celebrarà el centenari del naixement del fundador de CL: una oportunitat per aprofundir i donar a conèixer la novetat que segueix aportant a tantes vides. Tu també pots col·laborar-hi.

El 2022 se celebrarà el centenari del naixement del servent de Déu Mn. Luigi Giussani (1922-2005). Aquest aniversari ofereix l'oportunitat d'aprofundir i donar a conèixer la novetat que segueix introduint en la vida de tantes persones, la "vibració" de la fe que va transmetre amb la seva proposta, pel bé de l'Església i de la societat.

«Com plantegem aquesta celebració? No ens interessa la celebració com a tal, si no és per una raó fonamental: testimoniar què ha generat Giussani en nosaltres», va dir Mn. Julián Carrón recentment, als Exercicis de la Fraternitat de CL, quan va presentar les tasques iniciades en motiu d’aquest aniversari. «¿Quina relació hi ha entre Giussani i tots els reptes que hem d'afrontar? Què genera avui la seva paternitat?». A partir d'aquestes preguntes, ha començat un camí ple d'iniciatives i projectes, que encara són en fase de construcció, i als quals s'hi aniran sumant altres propostes:

Convocatòria acadèmica internacional. El Comitè científic del Centenari del naixement de Luigi Giussani ha proposat una Call for papers acadèmica: un crida a experts d’arreu del món perquè escriguin un assaig sobre el pensament de Giussani, en tres àrees temàtiques principals: teològica i religiosa; filosòfica i antropològica, i educativa i pedagògica. La Facultat de Teologia de Lugano (Suïssa), que el desembre de 2017 va organitzar el congrés "Luigi Giussani: itinerari teològic i obertura ecumènica", ha assumit la funció de pol acadèmic internacional per promoure aquesta convocatòria. Les propostes rebudes es troben actualment en fase d'avaluació per part del Comitè científic, amb vista a publicar els assajos i possibles iniciatives posteriors.

Premis. La Fraternitat de CL instituirà un Premi internacional de Treball de fi de Màster i un Premi de Doctorat per a tesis sobre L. Giussani, a fi de promoure el coneixement de la seva figura i la seva obra. Els premis aniran destinats a graduats i llicenciats de tot el món amb un títol de Màster, i a Doctors de recerca que hagin obtingut el seu títol en qualsevol universitat del món. Els detalls es comunicaran més endavant.

Exposició virtual. Proposada i coordinada per Monica Maggioni i Dario Curatolo, aquest projecte vol presentar Luigi Giussani d'una manera directa, senzilla i rica en continguts. L'exposició digital serà plurilingüe, accessible i disponible tant a particulars com a petits grups d’arreu del món. També està previst posar a disposició un model d’exposició física en diversos idiomes, que es podran utilitzar amb motiu d'alguna trobada, conferència, taula rodona, en iniciatives organitzades per centres culturals o comunitats.

www.clonline.org. La secció dedicada a Giussani s'enriquirà amb nous continguts: acompanyarà la celebració del centenari i publicarà testimonis i contribucions.

Biografia. Està previst que a la primavera de 2022 es publiqui un retrat de vida de Giussani, realitzada pel periodista espanyol Fernando de Haro.

Com puc contribuir?
«El 2022 és un any per testimoniar qui és Giussani avui i qui ens ha capgirat la vida en conèixer-lo. Per això, us demanem a tots la vostra col·laboració», va explicar Carrón als Exercicis. De cara a l’elaboració de l'exposició i la comunicació del web, proposem una manera concreta de participar activament en el centenari. Podeu enviar el vostre testimoni, individual o col·lectiu (ja siguin textos, fotos amb breus explicacions, àudios o vídeos) en el qual respongueu una pregunta molt senzilla: qui és Giussani per a tu avui?

Ja estan disponibles a la pàgina web tots els detalls i instruccions tècniques per a enviar les vostres contribucions, des del 7 de juny fins al 15 de setembre.

Si algú vol organitzar trobades o iniciatives d'alguna mena, pot posar-se en contacte amb la secretaria del Centenari per poder obtenir la informació i coordinació necessàries per la seva realització

Per a més informació, consells i suggeriments: centenario@comunioneliberazione.org