Don Antonio "Anas" Anastasio (Foto de Carlo Colombo).

Anas, company en la fe

El missatge de Julián Carrón en ocasió de la mort de Mn. Antonio Anastasio, missioner de la Fraternitat de Sant Carles Borromeo. "A partir d'ara ja no podrem pensar en ell sense tenir en el cor Pere i Joan estupefactes davant la tomba buida"
Julián Carrón

Estimats amics:
el dolor pel traspàs del nostre estimat “Anas” (Mn. Antonio Anastasio) no pot enfosquir l’agraïment a Déu per haver-nos donat aquest company en la fe.

Captivat per Crist en la seva trobada amb el carisma de Mn. Giussani, va voler dedicar la seva vida a la missió, com a prevere de la Fraternitat de Sant Carles Borromeo, per exclamar a tothom allò que més estimem. Es va convertir així en el company de molts joves i d’altres edats, i ha donat testimoni de la importància de Crist en la seva vida amb entusiasme contagiós.

El seu testimoni va culminar en l'última etapa de la seva vida amb l’entrega de si mateix a Crist en el sofriment, assimilat a Ell en la creu per entrar amb Ell al «regne celestial que compleix tot gaudi / que el cor ha anhelat» (Jacopone da Todi).

A partir d’ara, ja no podrem pensar en Anas sense tenir en el cor Pere i en Joan estupefactes davant de la tomba buida, el matí de Pasqua. Oh mort, on és la teva victòria?

Mitjançant la intercessió de Mn. Giussani, demanem a la Mare de Déu que ens el torni misteriosa però realment, perquè segueixi acompanyant des del Cel nostre camí en el món.