«CASTAÑAR HA PROCLAMAT QUE CRIST ÉS TOT EN TOTS AMB LA MATEIXA FORMA DE LA SEVA VIDA»

Missatge del responsable de Comunió i Alliberament a Espanya, Ignacio Carbajosa, en ocasió de la mort de Castañar Romero
Ignacio Carbajosa

A la tarda del diumenge 14 de febrer de 2021 ha mort a Madrid Castañar Romero, de 64 anys, membre de l'associació Memores Domini, després de tres setmanes a la UCI per greus complicacions lligades al coronavirus.

Castañar va conèixer l'experiència de Nueva Tierra quan era molt jove, a finals dels 70, i la va conduir uns anys més tard al moviment de Comunió i Alliberament. El 1988 va entrar a l'associació Memores Domini, en la qual va fer la seva professió l'any 1993.

Castañar ha proclamat que Crist és tot en tots amb la mateixa forma de la seva vida, la seva entrega en la virginitat. Davant la seva mort es fan noves les paraules de sant Pau: «tant si vivim com si morim, som del Senyor» (Rm 14,8). Castañar ens recorda avui la serietat del moment present: el que està en joc no és el que podem o no fer en temps de pandèmia, o el que trigarem a tornar a la normalitat. Està en joc el significat últim de la vida: per a qui vivim cada instant. «Crist va morir i va tornar a la vida per ser Senyor de morts i de vius.» (Rm 14,9).

Aquesta és l'esperança que il·lumina les nostres jornades, la mateixa que necessita el nostre poble en aquestes circumstàncies històriques. Oferim el sacrifici de Crist en l'eucaristia per Castañar.