Reflexió

La Vanguardia
Pilar Rahola

La meravella d’aquesta revolució digital accelerada pel confinament... De sobte, heus aquí, a cinc mans, tots nosaltres supervivents de l’època del papir però feliçment capficats en la nostra capseta-pantalla, esperant el torn per parlar, perquè això de la videoconferència via Zoom no permet la trepitjada clàssica dels debats apassionats. I així, des de Milà fins a Barcelona, passant per Madrid i Granada, mantenim una intensa reflexió sobre la humanitat i la divinitat, animats pel culpable de la trobada, el nostre lúcid amfitrió Julián Carrón.

El motiu és la presentació, en el canal YouTube, del seu darrer llibre, El despertar de lo humano, una profunda reflexió en format d’entrevista amb Alberto Savorana. I, com passa sempre que ens enfrontem a les reflexions d’aquest sacerdot, professor univer­sitari, estudiós del Nou Testament i president de Comunió i Alliberament, tots els participants competim en intentar elevar el pensament per estar a la seva altura. Carrón és un magnífic agitador d’idees, però no en el sentit provocador del terme, sinó en la dimensió ètica i transformadora. I així, tot seguint les empremtes del seu “despertar humà”, l’escriptor Jesús Mon­tiel, el periodista Pedro Cuartango, la professora de la Universitat Complutense de Madrid Guadalupe Arbona i jo mateixa debatem sobre els desconcerts i les pors, però també les esperances que ens ha provocat el que Carrón anomena aquest “temps vertiginós”, en un viatge cap als abismes interiors de l’existència.

Punxa aquí per llegir-lo