CARRÓN: «VAN THUAN ENTRE BARROTS, PERÒ LLIURE PER SEMPRE»

Intervenció de Julián Carrón durant l’últim episodi del programa de Rainew24 “il Sabbatico” dedicat a la soledat. El guia de CL ha presentat el llibre sobre el Cardenal vietnamita

Episodi casolà del programa d’Alberto Melloni a Rainews24, "Il Sabbatico". Entre els convidats ahir per parlar de seves lectures sobre la soledat, tema al qual es va dedicar l'emissió, hi havia Julián Carrón, que va presentar el llibre de Teresa Gutiérrez de Cabiedes Van Thuan. Libre entre rejas, publicat per Ciudad Nueva i proposat com a «llibre del mes» al moviment de Comunió i Alliberament. Una novel·la que sembla gairebé una biografia que relata la vida del cardenal vietnamita François Xavier Nguyen Van Thuan. Va morir l’any 2002, un any després que el nomenessin Cardenal i, el 2017, va concloure’s la causa de beatificació. La novel·la narra el seu arrest per «traïció» al règim del 1975, quan l’acabaven d’ordenar arquebisbe de Saigon i el seu alliberament molts anys després, el 1988. Tretze anys de presó, molts dels quals en aïllament, sense cap possibilitat de celebrar l’eucaristia i d’estar prop del seu poble i, tanmateix, va ser una oportunitat per descobrir un bé i una manera més fecunda d’estimar la seva Església.

Vídeo en italià a la pàgina web de Rainews


És una experiència que mostra com, també darrera els barrots, hom pot ser «lliure per sempre», diu Carrón, pensant en aquest dies d’aïllament que estem vivint: circumstàncies menys difícils que les de Van Thuan, però que poden ser «ocasions per redescobrir quelcom que encara no sabíem i que només podrem descobrir vivint-les».