Luigi Giussani

MISSA D'ANIVERSARI. «CRIST, HORITZÓ TOTAL DE LA NOSTRA EXISTÈNCIA»

Se celebren els 15 anys de la mort de don Giussani i 38 del reconeixement pontifici de la Fraternitat de CL. La intenció de l'oració en les misses que se celebren arreu del món.

«Que, fidels al carisma de Giussani en la pertinença a la Santa Església de Déu, puguem secundar la invitació del papa Francesc a “seguir Jesús i escoltar cada dia la seva crida”, que ens arriba a través dels seus testimonis. Oferint la nostra existència pel Papa i pels nostres germans, els homes, demanem a l'Esperit que la trobada amb Crist es converteixi, cada vegada més, en l'horitzó total de la nostra existència i en la forma veritable de totes les relacions».

Parlant del context en què els cristians estan cridats a viure la seva fe, Julián Carrón (president de la Fraternitat de CL) ha afirmat recentment: «Quantes vegades ens hem dit en aquests anys -amb les paraules de papa Francesc- que estem vivint un veritable "canvi d'època". Cada vegada es veuen més clarament en qualsevol latitud els signes d'una mutació radical en les relacions entre les persones, en la societat i en les institucions. Als països tradicionalment de cultura cristiana, a més, cada vegada resulta més evident que el context social ja no és capaç de sostenir els valors cristians que durant segles han caracteritzat la vida de les persones. Aquest profund canvi que estem travessant suposa per a nosaltres una gran provocació a no donar res per descomptat, i ens obliga a preguntar-nos quotidianament quina és la nostra esperança, què ens permet llevar-nos al matí, anar a treballar, estimar, no escandalitzar-nos dels nostres límits, afrontar la vida sense por i sense violència en les relacions. (...) Sostinguem-nos mútuament amb el testimoni recíproc perquè aquesta circumstància no faci desaparèixer la passió per comunicar Crist, fent resplendir la Seva bellesa davant de tants joves que busquen, de vegades a les palpentes, alguna cosa que respongui a les seves exigències més humanes».


El llistat actualitzat de celebracions es troba a www.clonline.org. Aquestes en són algunes:

Roma, cardenal Pietro Parolin (22 de febrer)
Milà, monsenyor Mario Delpini (4 de març)
Perugia, cardenal Gualtiero Bassetti (10 de febrer)
Bolonya, cardenal Matteo Zuppi (24 de febrer)
Gènova, cardenal Angelo Bagnasco (13 de febrer)
Florència, cardenal Giuseppe Betori (17 de febrer)
Nàpols, cardenal Crescenzio Sepe (9 de febrer)
Torí, monsenyor Cesare Nosiglia (19 de febrer)
Palerm, monsenyor Corrado Lorefice (24 de febrer)
Nova York, monsenyor Christophe Pierre (16 de febrer)
Moscou, monsenyor Paolo Pezzi (25 de febrer)
Madrid, cardenal Carlos Osoro (22 de febrer)
Barcelona, cardenal Joan Josep Omella (9 de febrer)
Lisboa, cardenal Manuel Clemente (11 de febrer)
Dublín, monsenyor Diarmuid Martin (19 de febrer)
Chicago, monsenyor Mark Bartosic (22 de febrer)
Budapest, cardenal Peter Erdö (7 de febrer)
Buenos Aires, cardenal Mario Poli (14 de febrer)
São Paulo, cardenal Odilo Pedro Scherer (2 febrer)
Rio de Janeiro, cardenal Orani Joao Tempesta (2 de març)
Lima, monsenyor Guillermo Elias Millares (11 de febrer)
Bogotà, monsenyor Luis Ali Herrera (23 de febrer)
Viena, monsenyor Pedro López Quintana (21 de febrer)
Vílnius, monsenyor Gintaras Linas Grusas (15 de febrer)
Mont-real, monsenyor Christian Lépine (22 de febrer)
Tunísia, monsenyor Ilario Antoniazzi (14 de febrer)
Maurici, cardenal Maurice Piat (21 de febrer)