SEGUIM CAMINANT!

Un grup d'amics s'ha reunit cada mes durant tres anys per fer una lectura en comú de la biografia de Luigi Giussani d'Alberto Savorana. Així és com el protagonista d'aquestes pàgines s’ha convertit en veritable company de camí.
Diego Giordani

Quan es va publicar el llibre Luigi Giussani. Su vida d'Alberto Savorana, se'ns va proposar que el llegíssim i l’utilitzéssim amb creativitat. I va néixer en nosaltres, un grup d'amics, la idea de convidar a venir cada mes a Sant Cugat de Vallès (Barcelona) a José Miguel Oriol, editor del llibre i gran amic de don Giussani, perquè ens acompanyés en la lectura i en la introducció del moment històric en què es van desenvolupar els fets de la seva vida. A més, el gest es completava amb imatges, vídeos i testimonis de persones que s'han creuat en la seva vida. A cada reunió-trobada es deixava espai per a preguntes i després sopàvem junts, per continuar amb les converses i el diàleg. Així, ¡durant tres anys de treball mensual!Aquesta experiència ha provocat en les persones que hi han participat l'alegria de descobrir la persona de don Giussani, i també el poder entendre més què vol dir-nos en els seus escrits. S’ha generat un afecte veritable al carisma.
En acabar el cicle de tres anys de trobades per comentar i llegir la biografia de Giussani, ningú ha volgut renunciar a prosseguir aquest camí junts. De manera que, per a aquest any, amb una modalitat similar, volem acompanyar-nos a aprofundir en el carisma ajudats per entrevistes directes a Giussani que el periodista Robi Ronza li va fer sobre el moviment, el seu naixement i la seva història, però també sobre els fets que durant aquells anys succeïen; entrevistes recollides al llibre El movimiento de Comunión y Liberación.Atès que són preguntes i respostes, és molt senzill de llegir i permet la sorpresa de la trobada amb un home el carisma del qual segueix viu i canviant la vida de moltes persones que no han pogut conèixer-lo personalment. Ja el pròleg mateix suposa una provocació: puc dir que, a partir de la trobada amb aquest home, Luigi Giussani, fa ja molts anys, va començar per a mi un viatge que mai s'ha aturat i que continua avui.