Julián Carrón. El desvetllament de l'home

La fragilitat de l'existència i la "bombolla" en les quals vivim, i «la irrupció imprevista i imprevisible de la realitat sota el rostre del coronavirus». L'e-book on el responsable de CL descriu la gran possibilitat que ofereix aquest «temps de vertigen»

«La situació que estem vivint ens ha permès ser més conscients que, en aquests anys, i d’alguna manera, hem viscut com en una bombolla; una bombolla que ens ha fet sentir suficientment a recer dels cops que propina la vida. I, així, hem fet via, però distrets, fent veure que ho teníem tot sota control. Però les circumstàncies han desbaratat els nostres plans i ens han reclamat bruscament a respondre i a prendre seriosament el nostre "jo", a preguntar-nos sobre la nostra efectiva situació existencial».

Avui es publica en català, en format e-book i gratuïtament, El desvetllament de l’home. Reflexions en un temps de vertigen, de Julián Carrón. Es tracta d'un llibre-entrevista amb Alberto Savorana, on, a partir de «la irrupció imprevista i imprevisible de la realitat sota el rostre del coronavirus», el president de la Fraternitat de CL descriu la gran possibilitat de redescobrir l’home en aquesta conjuntura: de la solitud al silenci, del compartir a l'amistat, i a la consciència que tenim de nosaltres mateixos i del món.

Davant les preguntes que ens fem tots («Quin sentit té el que està passant? Què guanyem descobrint la nostra fragilitat? Què venç la por?»), surt a la llum tot l'abast de la presència de Déu i de l'experiència cristiana. I del testimoni: «Més que cap discurs o recepta moral tranquil·litzadora, el que necessitem és precisament topar-nos amb persones en qui podem veure encarnada l’experiència d’aquesta victòria, d’una abraçada que ens permeti estar davant la ferida del sofriment, del dolor, en què es testimonia l’existència d’un significat proporcional als reptes de la vida».